Hier vind u informatie over een bedrijf of evenement.

Meisjes bakten koekjes en broodjes

[RENSWOUDE] 

Ja, zelf koekjes bakken en van die prachtige broodjes, ze daarna versieren en meenemen naar huis. Dat is iets wat iedereen wel graag wil. Bij Smaakidee had chefkok Harold Engelen het idee opgevat om voor de jeugd een workshop “Bak ze bruin” te organiseren. Een groep meisjes schreef zich hiervoor in en woensdagmiddag was het zover, mocht men zelf aan de slag.

Harold Engelen heette iedereen welkom, stelde zich voor en vertelde hoe hij vroeger in de bakkerij van z’n ouders ook meehielp om koekjes, taartjes en broodjes te maken. Uiteindelijk was hij kok geworden en samen met z’n vrouw Lisette runde hij sinds 2015 Smaakidee aan de Barneveldsestraat.

Ook bij Smaakidee gelden huisregels zoals handen wassen, lopen en niet rennen, lang haar op een staart etc.

Maar ja, het leukste voor de meisjes was natuurlijk de les, kennismaken met de recepten voor de koekjes en het tarwebrood.

Witte koksmutsen gingen op en de bereiding van de benodigde ingrediënten was keurig op papier gezet, het kon haast niet mis gaan.

Als ik aan Lize, Djelana en Gwen vraag of ze thuis wel eens wat gebakken hebben is het antwoord: “ja”. Soms wel eens met papa en mama. De één heeft wel eens een pizza gebakken, de ander koekjes, een taart of een cake. Het zijn niet helemaal nieuwkomers, die nog nooit zoiets gedaan hebben.

Zodra ze bezig zijn is alle aandacht gericht op wat er gebeuren moet en ja, natuurlijk zijn er af en toe vragen. Dan zijn Harold en Eva in de buurt om hen met raad en daad bij te staan. Er wordt. Het deeg voor de koekjes moet zelfs een uur in de koeling en daarna weer gekneed worden voordat het klaar is voor gebruik en uitgerold kan worden en gebruikt. Na verloop van tijd worden de koekjes versierd met verschillende soorten chocolade, dat in spuitzakken zit. De sterretjes, hertjes, bootjes en hartjes worden echt prachtig.

Met het brooddeeg werden ook hele fraaie figuren gemaakt. Samen bakken, koekjes versieren en dus echt iets leuks en lekkers voor thuis.