Afbeelding
Jolanda Klein Wolterink

Nijborg Rijg viert nieuw pand met open dag

Ondernemend

‘Iedereen vindt het een mooi pand’ 

RENSWOUDE Nijborg Rijg heeft een nieuw pand geopend aan de Molenstraat 35 in Renswoude. Om dat feit te onderstrepen werd een open dag gehouden, die door meer dan 400 mensen bezocht werd. Bedrijfsleider Hans Völlmer was verantwoordelijk voor de verhuizing. Hij was trots op de open dag en de reacties van de bezoekers op de nieuwe winkel en het assortiment. 

Nijborg Rijg verkoopt gereedschappen, ijzerwaren en bedrijfskleding vooral voor professionals. Völlmer en zijn staf zijn blij met de ruimte in het nieuwe pand en de uitstraling. Eerder zat Nijborg Rijg aan de andere kant van de straat. Daar staan meer panden van het bedrijf Nijborg. ‘Veel mensen passeerden ons pand, maar hadden niet direct door dat we ook artikelen voor derden verkochten. Ze dachten dat de winkel alleen bedoeld was voor medewerkers van Nijborg,’ vertelt Völlmer. 

Nijborg in Renswoude heeft drie verschillende takken. 

Zo is er Nijborg Agri dat vooral helpt met de inrichting van agrarische schuren. Ze kunnen silo’s en vijzels leveren. Ook zijn ze goed in voederinstallaties en kunnen ze agrariërs helpen met de inrichting van stalinstallaties voor hun vee. 

De tweede tak is Nijborg Staal. Dat onderdeel richt zich op hekwerken, constructies en trappen. Dat zijn grote panden aan de overkant van de Molenweg van de plek waar Nijborg Rijg nu gevestigd is. Het zijn indrukwekkende panden, waar in totaal meer dan 80 mensen werken. Nijborg Rijg was ook gevestigd aan de overkant, maar had behoefte aan meer ruimte en een betere zichtlocatie. Daarom werd een pand aan de overkant van de weg in gebruik genomen en helemaal verbouwd. Dat had dus onder meer als voordeel dat veel passanten in de gaten kregen dat de winkel in gereedschappen, ijzerwaren en bedrijfskleding ook aan niet medewerkers verkocht. 

Hans Völlmer in blij en trots op zijn nieuwe pand. Op de website van Nijborg komt de kreet ‘Waarborg in kwaliteit’ elke keer terug. Hans Völlmer snapt de bedoeling van dit motto. ‘We zijn geen prijsvechter, maar zitten in de bovenkant van de markt. Wij verkopen alleen maar artikelen van goede kwaliteit. Dat is belangrijk.’ Zo is bijvoorbeeld goede bedrijfskleding van groot belang om te voorkomen dat mensen op hun werkplek gewond raken.  Nu Nijborg Rijg een nieuw pand heeft betrokken, is het bedrijf ook meer actief op sociale media, om eventuele geïnteresseerden attent te maken op de service en de enorme voorraad van de zaak. Dat is overigens niet eens echt nodig, want veel klanten komen naar Nijborg Rijg na aanbevelingen van collega’s, kennissen en vrienden.

Hans Völlmer vertelt dat de zaak uiteraard klanten uit Renswoude heeft, maar de cirkel van kopers is veel groter. Er komen klanten uit bijvoorbeeld Barneveld, Woudenberg, Scherpenzeel en Ede. Volgens Völlmer komen klanten uit een straal van minimaal 30 kilometer. Hans Völlmer wijst op de grote voorraad spullen die Nijborg Rijg heeft. ‘We hebben bijvoorbeeld alleen al 16.000 verschillende bouten en moeren in de winkel en de magazijnen.’ Hij laat de schappen zien en de aanblik is indrukwekkend. Maar ook op andere vlakken kan Nijborg Rijg direct leveren. ‘We hebben een grote voorraad staalconstructies, waarmee je bijvoorbeeld betonnen vloeren kunt leggen. Bij andere zaken moet je soms een tijdje wachten tot de artikelen geleverd kunnen worden. Wij hebben ze gewoon op voorraad. Dat is een groot voordeel van onze winkel.’

Nijborg Rijg is ook gespecialiseerd in machines van Metabo. Op de open dag stonden voor de winkel allerlei standjes van Metabo en Bosch. Op die plek werden demonstraties gegeven van onder meer diamant boren. ‘We hebben 1400 mensen uitgenodigd om naar onze open dag te komen,’ vertelt Hans Völlmer. ‘Ik verwacht niet dat ze allemaal komen, maar een paar honderd zullen hun gezicht wel laten zien.’  Aan het begin van de open dag, die tot in de avond door zou lopen, was het al behoorlijk druk in de winkel en bij de standjes. Hans Völlmer zegt dat hij zich geen zorgen heeft gemaakt over de organisatie. ‘Dit soort evenementen heb ik wel vaker georganiseerd.’ 

Een paar dagen na de open dag kijkt Hans Völlmer tevreden terug op de open dag. ‘Er zijn tussen de 400 en 500 mensen geweest.’ Ze toonden zich allemaal onder de indruk van de mooie, ruimte winkel en ons assortiment. ‘Iedereen vond het een mooie winkel. Een pand met deze uitstraling en inrichting slaat altijd aan. De klanten en wij zitten wat dat betreft op dezelfde lijn,’ liet een tevreden Hans Völlmer weten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding