Afbeelding

Dag van de Ondernemer

Column

Vrijdag 17 november jl. was de landelijke Dag van de Ondernemer. Ik vind het een goede gewoonte om -naast allerlei andere bijzondere dagen- een dag extra aandacht te besteden aan wat ondernemend Nederland nu betekent binnen ons dagelijks leven. En dat is meer dan we soms op voorhand bedenken. Onze Renswoudse ondernemers zijn verdeeld over een breed scala aan sectoren. Een centrale spil hierin is Ondernemersvereniging Renswoude, met ruim 165 leden. Daarnaast zijn er uiteraard nog vele ondernemers die wel bijdragen aan de economie en bedrijvigheid in ons dorp maar die zich niet hebben aangesloten bij een ondernemersvereniging. 

Wij zitten regelmatig met de ondernemersvereniging om de tafel om te kijken waar we elkaar kunnen versterken. De onderlinge verhoudingen worden als prettig, nuttig en constructief ervaren. Naast hun dagelijkse bezigheden als ondernemers en werkgevers dragen deze inwoners ook zorg voor de uitgave van De Heraut en zetten hun beste beentje voor als het gaat om het organiseren en sponsoren van diverse activiteiten in Renswoude. 

image/jpegHet was mijn wens als wethouder om de Dag van de Ondernemer in Renswoude, samen met de ondernemersvereniging jaarlijks meer inhoud te geven. Daarom heb ik onlangs, samen met voorzitter Erik van Veldhuisen een viertal bedrijven in Renswoude bezocht. Dit waren Nijborg Agri, Autobedrijf Rijnders, Vallei Opticiens en Brandhof Dier en Ruiter. Naast een informatief en gezellig gesprek onder het genot van diverse koppen koffie heb ik namens de gemeente, als dank voor hun bijdrage aan de bedrijvigheid in Renswoude, een taart overhandigd. Ook het bestuur van de ondernemersvereniging kwam niet met lege handen en heeft ieder lid verrast met een mooie Renswoudse trommel vol speculaas. 

De bezoeken en attenties gaven een positieve ‘boost’ aan de toch al goede verhoudingen. Van een compliment en wat extra aandacht voor elkaar heeft nog nooit iemand een blessure opgelopen, nietwaar? Als het aan mij ligt was dit het begin van een mooie traditie. Samen komen we verder, samen sterk! 

Henk van der Schoor, Wethouder Economie en Financiën