Afbeelding
Gerard-Jan Gerritsen

Leerlingen Ons Genoegen TROTSeren de kou

Algemeen

RENSWOUDE Een volle zaal opwarmen tijdens het Sneeuwpretconcert. Laat dat maar gerust aan de leerlingen van Harmonievereniging Ons Genoegen over. Op zaterdagavond 10 februari traden zij op voor een volle zaal in ’t Podium. “We zijn super trots op onze leerlingen en dus zetten we hen maar al te graag in de schijnwerpers”, vertelt voorzitter Pauline Dirven. “En wist je trouwens dat kinderen die een muziekinstrument bespelen, betere schoolprestaties behalen?” vroeg ze de zaal. “Als dat geen mooie, wetenschappelijk bewezen, bijkomstigheid is!”

De jongste leerlingen van de vereniging mochten de avond aftrappen. Onder leiding van Kirsten Versteeg zetten deze AMV’ers (Algemene Muzikale Vorming) de eerste stappen in het maken van muziek. Ook de leerlingen die nog maar net de overstap hebben gemaakt naar een blaasinstrument durfden het aan om hun kunsten aan het publiek te laten horen. “Heel knap gedaan, want ga er maar aan staan. Voor zo’n volle zaal en dan gelijk al solo op het grote podium”, prijst Dirven de leerlingen. Onder leiding van dirigent Harry Weijkamp sloten de opleidingsorkesten de winterse avond af. “In deze orkesten leren de leerlingen samen muziek te maken én ontdekken ze vooral ook hoe leuk dit is om samen te doen.”

Natuurlijk werd de naam van het concert eer aangedaan met een gezellige afsluiting van après-ski in de bar, met warme chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor het publiek.

Afbeelding
Afbeelding